Blog

Όσα πρέπει να ξέρεις για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Όσα πρέπει να ξέρεις για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Σίγουρα ξέρεις να πλένεις τα τρόφιμά σου καλά, αλλά μήπως κάποιες λεπτομέρειες σου έχουν ξεφύγει τελευταία;

Καθώς ξεκινάει η πιο ωραία εποχή του χρόνου με αφθονία και ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά μερικές υπενθυμίσεις θα μας βοηθήσουν όλους!!

Do's

  •  Πλύσιμο με άφθονο τρεχούμενο νερό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βάλουμε τα φρούτα και τα λαχανικά κάτω από την βρύση και να τα πλύνουμε καλά με τα χέρια μας! Έχουμε ένα μεγάλο προνόμιο που πολλές φορές το θεωρούμε δεδομένο...το να ανοίγουμε την βρύση και να τρέχει άφθονο νερό! Αυτό μπορεί να απομακρύνει τους περισσότερους μικροοργανισμούς.
  • Μέσα σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φρούτα ή τα λαχανικά και προσθέτουμε λίγο ξύδι ή λεμόνι. Τα αφήνουμε 10-15 λεπτά. Το λεμόνι το προτιμούμε σε φρούτα και λαχανικά με περισσότερους πόρους για να μην αλλοιωθεί η γεύση τους.
  • Πλένουμε με φιλτραρισμένο νερό αυστηρά.                                                        Γιατί όσο προσεκτικά και αν τα πλύνουμε, το νερό με υπολείμματα χλωρίου και άλλων ενώσεων και μικροοργανισμών δεν μένει απλώς στην επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών αλλά τις περισσότερες φορές διεισδύει στο εσωτερικό τους.

Don'ts

  • Δεν πλένουμε με σαπούνι!! Υπολείμματα χημικών στοιχείων από το σαπούνι μπορεί να μείνουν πάνω στα φρούτα και φυσικά να μπούν από τους πόρους στο εσωτερικό τους. Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε φυτοφάρμακα και λιπάσματα αλλά στην πραγματικότητα προσθέτουμε επιβλαβή χημικά στοιχεία σε αγνά προϊόντα.
  • Δεν τα αφήνουμε μέσα σε νερό για πολύ ώρα και ειδικά αν έχουμε προσθέσει ξύδι, γιατί έτσι χάνουν την γεύση τους.
  • Δεν τα πλένουμε και τα αφήνουμε. Δεν τα πλένουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα περισσότερα κρατάνε υγρασία και θα χαλάσουν πολύ εύκολα και γρήγορα. Πλένουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε.

Εφαρμόζεις όλα τα βήματα στο πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών σου;; Πες μας στα σχόλια!

πλύσιμο των φρούτων

Μοιράσου το άρθρο με κάποιον θα ήθελε να το διαβάσει!

Πες μας τη γνώμη σου

Captcha
Ψάχνω άρθρα για...

Τα Cookies είναι ενοχλητικά!

Γι' αυτό χρησιμοποιούμε όσο λιγότερα γίνεται! Ωστόσο, χρειαζόμαστε κάποιες πληροφορίες για να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα και την εμπειρία σου μέσα σε αυτήν. Πάτησε "Ναι, συνέχισε!" για να μας βοηθήσεις!

Πολιτική Απορρήτου

Σύνδεση

Megamenu

Σύγκρινε%d0Αγαπημένα0

Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο