Blog

Άλατα στο μπάνιο! 5 βήματα για να τα αποφύγεις και 1 για να τα εξαφανίσεις

Άλατα στο μπάνιο! 5 βήματα για να τα αποφύγεις και 1 για να τα εξαφανίσεις

Σου έχει τύχει να καθαρίσεις το μπάνιο σου και μέσα σε λίγες μέρες ή και ώρες να φαίνεται πάλι άσπρο από τα άλατα; Ζεις σε νησί, στη Χαλκιδική ή σε παραθαλάσσια περιοχή και έχεις κουραστεί να καθαρίζεις τα άλατα στο μπάνιο;

 

Τα άλατα είναι εχθρός σε όποια περιοχή και αν μένεις, πόσο μάλλον εάν το νερό είναι σκληρό και έχει πολλά μέταλλα και νάτριο! Η συνεχής υγρασία που υπάρχει στο μπάνιο σε συνδυασμό με άστοχες επιλογές σε υλικά και είδη μπάνιου μπορούν να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

 

Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές για να μην φαίνονται τόσο τα άλατα και να μην μένουν στις επιφάνειες ή να είναι ευκολότερο να καθαριστούν. Μάλιστα, αν είσαι από τους τυχερούς, υπάρχει μία επιλογή που μπορεί να σε σώσει για πάντα από τα άλατα στο μπάνιο!

 

Ας δούμε για αρχή τα βήματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τα άλατα στο μπάνιο σου.

Μην αφήνεις νερό στις επιφάνειες του μπάνιου 

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη! Το ίδιο ισχύει και για τα άλατα στο μπάνιο. Είναι απλό. Το νερό περιέχει άλατα. Όταν το νερό εξατμιστεί, στεγνώσει τότε μένουν για ενθύμιο τα άλατα.

Εάν δεν αφήνεις το νερό να μένει πάνω στα είδη υγιεινής, στα έπιπλα μπάνιου ή στη ντουζιέρα, δεν θα υπάρχουν άλατα για να μείνουν!

 

Τί θα χρειαστείς στην πράξη:

🔹άπειρα πανάκια μικροϊνών στεγνά

🔹εργαλείο καθαρισμού τζαμιών

🔹υπομονή

🔹λίγο χρόνο μετά από κάθε χρήση

 

πανάκια μικροϊνών για καθάρισμα σε διάφορα χρώματα

εργαλείο καθαρισμού τζαμιών καθαρίζει τζάμι καμπίνας ντουζ μπάνιου

Αν αφιερώνεις λίγα λεπτά μετά από κάθε χρήση του ντουζ ή του νιπτήρα για να σκουπίσεις τα νερά, στο τέλος της εβδομάδας δεν θα υπάρχουν άλατα να καθαρίσεις! Το καθάρισμα του μπάνιου θα μειωθεί στο μισό και θα γίνει παιχνιδάκι!

Προϊόντα νανοτεχνολογίας στην καμπίνα ντουζ

Κι εδώ η πρόληψη σε σώζει!

Το νερό είναι αυτό που περιέχει άλατα και μένουν πάνω στην καμπίνα ντους σου. Τα προϊόντα νανοτεχνολογίας στο τζάμι της καμπίνας ντους ή στο σταθερό τζάμι, δεν επιτρέπουν στο νερό (=άλατα) να μείνει πάνω στο τζάμι.

Μπάνιο στο οποίο φαίνεται μία τετράγωνη καμπίνα ντουζ με ινοξ πλαίσιο και ινοξ στήλη ντουζ. Πιο πίσω φαίνεται και μία λευκή λεκάνη δαπέδου

Οι περισσότερες καμπίνες ντουζ και τα τζάμια προστασίας έχουν εφαρμογές νανοτεχνολογίας όταν τα αγοράζεις.

Προστατευτικό τζάμι ντουζιέρας με χρυσό πλαίσιο και χρυσή στήλη ντουζ μαζί με λευκή ντουζιέρα πορσελάνης

Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι 2 πράγματα:

 

1ον

Οι εφαρμογές νανοτεχνολογίας για να προσφέρουν βοήθεια χρειάζονται ανανέωση ανά κάποια διαστήματα (ανάλογα με το υλικό, την εταιρεία και τις οδηγίες)

 

2ον

Οι εφαρμογές νανοτεχνολογίας μπορούν να καταστραφούν από το πρώτο κιόλας καθάρισμα(!) αν δεν γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες.

 

Άρα, επιλέγεις προστασία με προϊόντα νανοτεχνολογίας, τηρείς τις οδηγίες καθαρισμού και ανανεώνεις όταν είναι απαραίτητο.

Χτίσε αντί να τοποθετήσεις

Αν κάνεις ανακαίνιση μπάνιου ή σκέφτεσαι να κάνεις αλλαγές στο μπάνιο σου, διάλεξε χτιστή ντουζιέρα αντί για καμπίνα ντους ή τζάμι προστασίας. Τα άλατα φαίνονται λιγότερο σε κάποια πλακάκια μπάνιου.

χτιστή ντουζιέρα με λευκό πλακάκι και ινοξ στήλη ντουζ

Επιλέγοντας πατητή τσιμεντοκονία ή πλακάκι που πλησιάζει το ματ και μιμείται την πατητή σε ανοιχτές αποχρώσεις, τα άλατα δεν θα φαίνονται τόσο.

Εξίσου καλό είναι και το ανοιχτόχρωμο γυαλιστερό πλακάκι που θα κάνει το καθάρισμα του μπάνιου σου πιο εύκολο.

μεγάλο λευκό πλακάκι στυλ μάρμαρο

Διάλεξε λευκά είδη υγιεινής στο μπάνιο

Το ξέρουμε ότι τα μαύρα ή τα παστέλ είδη υγιεινής δεν είναι απλά τάση αλλά αγάπη για πολλούς. Όμως! Αν μένεις σε νησί, στη Χαλκιδική ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου το νερό έχει πολλά άλατα, πρέπει να αντισταθείς!

 

Τα άλατα φαίνονται πολύ πιο εύκολα σε χρωματιστές, ματ επιφάνειες κι είναι δύσκολο να κρατήσεις αυτά τα είδη υγιεινής καθαρά στο μάτι. Επίσης, σε περιοχές όπου το νερό είναι σκληρό (=έχει πολλά άλατα) μπορεί να διαβρώσει πιο εύκολα βαφές όπως οι ματ χρωματιστές, κι έτσι τα είδη υγιεινής σου να χαλάσουν πιο γρήγορα.

κρεμαστή λεκάνη τουαλέτας λευκή ιταλική

λευκός επικαθήμενος νιπτήρας μπάνιου

Διάλεξε λευκά είδη υγιεινής, όπως λευκή λεκάνη τουαλέτας και λευκό νιπτήρα, τα οποία καθαρίζονται πιο εύκολα και τα άλατα δεν φαίνονται.

Έξυπνες επιλογές στο χρώμα και το υλικό από τα έπιπλα μπάνιου

Τα έπιπλα μπάνιου καταλαμβάνουν αρκετό χώρο μέσα στο μπάνιο και μπορεί να μην βρέχονται απ' ευθείας αλλά δεν μπορούμε να τα γλιτώσουμε από τους υδρατμούς! Γι' αυτό, χρειάζεται να είναι ανοιχτόχρωμα και ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Τα άλατα, όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, δεν φαίνονται τόσο πολύ σε ανοιχτόχρωμες επιφάνειες. Άρα, είτε διαλέξεις έπιπλο μπάνιου βαμμένο σε λάκα είτε σε απόχρωση ξύλου, φρόντισε να είναι ανοιχτόχρωμα!

 

Δεν μας αρκεί όμως να μην φαίνονται τα άλατα στα έπιπλα μπάνιου. Θέλουμε και να αντέξουν στην υγρασία και τον χρόνο. Γι' αυτό, το υλικό που πρέπει να διαλέξεις για το έπιπλο μπάνιου σου ειδικά αν ζεις σε νησί ή παραθαλάσσια περιοχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Το κόντρα πλακέ θαλάσσης για παράδειγμα, είναι από τα πιο ανθεκτικά υλικά.

 

Θυμήσου!

Όχι μαύρο

Όχι σκούρο χρώμα

Όχι πολύ οικονομικό

 

Σου φαίνονται κουραστικά ή δύσκολα όλα αυτά;

Υπάρχει πιο απλός τρόπος!

Μπορείς να εξαφανίσεις τα άλατα που υπάρχουν στο νερό και να ησυχάσεις από τα άλατα στο μπάνιο!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

 

Με ένα σύστημα αποσκλήρυνσης, μπορείς να μειώσεις έως και 90% τη σκληρότητα του νερού σου κι έτσι να μην υπάρχουν άλατα για να μείνουν στις επιφάνειές σου!

σύστημα αποσκλήρυνσης νερού για χρήση σε σπίτι

Μεταξύ μας, όχι μόνο στις επιφάνειες.. αλλά και στο πλυντήριο ρούχων.. πιάτων.. στο βραστήρα.. στο σίδερο..παντού!

Μπαίνει στην κεντρική παροχή του νερού κι έτσι προστατεύονται όλες βρύσες και οι συσκευές του σπιτιού από τα άλατα!

 

Τί πρέπει να γνωρίζεις:

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπει σε πολυκατοικίες επειδή χρειάζεται να συνδεθεί σε ρεύμα και να μπει στην κεντρική παροχή νερού (που σε πολυκατοικίες βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο).

Ωστόσο, μπαίνει πολύ εύκολα σε μονοκατοικίες και μεζονέτες.

Ποιά από τα 6 βήματα θα δοκιμάσεις πρώτο;

Όποιο και αν διαλέξεις θα δεις μεγάλη διαφορά στο καθάρισμα του μπάνιου σου!

Μοιράσου το ελεύθερα για να βοηθήσεις και άλλους!

Πες μας τη γνώμη σου

Captcha
Ψάχνω άρθρα για...

Τα Cookies είναι ενοχλητικά!

Γι' αυτό χρησιμοποιούμε όσο λιγότερα γίνεται! Ωστόσο, χρειαζόμαστε κάποιες πληροφορίες για να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα και την εμπειρία σου μέσα σε αυτήν. Πάτησε "Ναι, συνέχισε!" για να μας βοηθήσεις!

Πολιτική Απορρήτου

Σύνδεση

Megamenu

Σύγκρινε%d0Αγαπημένα0

Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο